Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

my hair



Καλημέρα!! Σήμερα θα μιλήσουμε για την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής. Πολ πρόσφατα ηρθα αντιμέτωπη με το πρόβλημα αυτό,το πρώτο σύμπτωμα ήταν η έντονη φαγούρα στο τριχωτό και αργότερα πόνος στις ρίζες των μαλλιών, με τον καιρό το πρόβλημα γινόταν ολο και πιο έντονο μέχρι που άρχισε να ξεφλουδίζει το δέρμα κάτι σαν πιτυρίδα φανταστείτε και τότε απευθύνθηκα σε έναν δερματολόγο.
Η ευαισθησία του τριχωτού οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως η ανισορροπία στην έκκριση σμήγματος, που προκαλεί ερεθισμό. Η ρύπανση και το στρες επίσης ερεθίζουν το τριχωτό. Ουσιαστικά, η ρύπανση καλύπτει τα μαλλιά με επιβλαβή στοιχεία που σχηματίζουν μια θαμπή μεμβράνη πάνω από τα μαλλιά, και όπως το στρες, δημιουργεί ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αλλάζουν τη δομή του τριχωτού και προκαλούν αλλοιώσεις στον βολβό της τρίχας. Τότε, τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη και τη ζωντάνια τους. Επίσης, ευαισθησία στο τριχωτό προκαλούν και οι ακόλουθοι συνήθεις παράγοντες:
  • Μη ισορροπημένη διατροφή
  • Σκληρό σαμπουάν
  • Συχνό χτένισμα και brushing
  • Η χρήση κράνους μοτοσυκλέτας για μεγάλες περιόδους
  • Το χλωριωμένο νερό, οι ηλιακές ακτίνες κ.ά. 
Και κάπως έτσι άλλαξα σαμπουάν ψάχνοντας για κατι ελαφρύ που δεν θα βαραίνει τα μαλλιά μου και θα καταπολεμήσει την ξηροδερμιαΑκολουθοντας την συμβουλη του δερματολογου πηρα αμεσως το KERIUM DS Anti-dandruff intensive απο την la Roche Posay,το συκεκριμενο μειωνει την πιτυρίδα και την φαγουρα αλλα τελικα δεν ηταν καταλληλο για μενα αφου τα μαλλια μου εχασαν την λαμψη τους και ηταν θαμπα 






Αποφασισα λοιπον να παρω το Σαμπουάν Για Πιτυρίδα - Ξηροδερμία Με Δάφνη Και Echinaceaαπο τον κορρε. Τα εκχυλίσματα Δάφνης και Echinacea προστατεύουν από την πιτυρίδα χάρη στις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Tο σύμπλεγμα βιταμινών Β και το μείγμα εκχυλισμάτων Κισσού, Arctium lappa και Κάρδαμου ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος. Η προβιταμίνη Β5 και το σαλικυλικό οξύ ενυδατώνουν το τριχωτό της κεφαλής και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα καταπολεμώντας έτσι την ξηροδερμία. Η διαφορα απο το la Roche Posay ελαχιστη οποτε άρχισα να ψαχνω παλι.
Kατεληξα τυχαια σε ενα σαμπουαν αγνωστο για μενα αφου δεν ειχα ακουσει ποτε για την ReneFurterer. Το rene furterer naturia shampoo δεν ειδικεύεται στην ξηροδρμια αλλα η τέλεια σύνθεση του με βοήθησε περισσότερο απο τα αλλα σαμπουαν είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και σέβεται απόλυτα την ισορροπία του τριχωτού.Το δροσερό άρωμά του με αιθέρια έλαια μέντας, βασιλικού και αγριοκύμινου και ο πλούσιος αφρός του είναι πραγματική πηγή ευχαρίστησης για τις αισθήσεις. Αυτο το σαμπουαν χρησιμοποιω μεχρι και σημερα σε εναλλαγή με του κορρε και εχω μείνει με τις καλυτερες εντυπώσεις.


Έχετε αντιμετωπίσει ποτε παρόμοιο προβλημα πως το αντιμετωπίσατε? εχετε χρησιμιποιησει καποιο απο αυτα τα προιοντα?
 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post!
    Από που μπορώ να αγοράσω το τελευταίο σαμπουάν που παρουσίασες?
    Εγώ χρησιμοποιώ δαφνέλαιο(έχω δει διαφορά στα μαλλιά μου με τη χρήση του).
    Μόλις έγινα μέλος στο blog σου.Είναι πολύ ωραίο!!!

    journeytofantasy.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραιο και το δικο σου blog εγινα μελος! Εγω το βρηκα στο pharmakeio-store τυχαια μια μερα ενω εψαχνα αντηλιακο!! http://www.pharmakeio-store.gr/ell/product/RENE_FURTERER_NATURIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή